tiistai 5. helmikuuta 2019

Videon ja promootiokuvien julkaisu

Kuvatusta videomateriaalista, jota voi olla konseptikuvauksen pituudesta riippuen yhteensä jopa 960 minuuttia, editoidaan kustakin kohtauksesta sopivan mittainen lopullinen videojulkaisu. Videon editointi on hidasta ja huolellinen työskentely vie aina oman aikansa.

Työskentelen kuukausittain miltei joka päivä klo 10-18 ja yleensä ilman kokonaisia vapaapäiviä, mutta editointi ei valitettavasti ole ainoa työtehtävä, joka on listalla. Hallinnoin kolmea muuta yritystä ja ne vievät oman aikansa vuorokaudesta. Eniten työaikaa editoinnilta vievät kymmenet kuvaustiedustelut ja niiden vaatima kirjeenvaihto sekä hakemusten täydennyspyynnöt. Yleensä pyrin aloittamaan editoinnin mahdollisimman pian kuvauksesta, mutta toisinaan editoitavat julkaisut pääsevät kasaantumaan muiden työkiireiden vuoksi.

Videioiden editointia ulkoistettiin 2021, joilloin niitä on editoitiin globaalisti kahdella mantereella. Editoijille annettiin mahdollisuuus valita editoitava projekti julkaisuluvan saaneista projekteista vapaasti ja kun projektin kaikki kohtaukset olivat valmiit, oli tarkoitus, että saisin videon hyväksyttäväksi. Valitettavasti kyseinen yhteistyö ei toiminut ja jouduin sen lopettamaan reilu vuosi myöhemmin. Editoinnissa keskityn siihen materiaaliin, jolle on saatu kansainväliset julkaisuluvat.

Periaatteessa kustakin esiintyjästä kuvattu video tulee ulos kun katson, että se on valmis julkaisua varten. Jos en ole versioon syystä tai toisesta tyytyväinen editoin sen osin tai kokonaan uudestaan. Videon julkaisuajankohtaa ei määritellä ennen kuin se on editoitu täysin julkaisuvalmiiksi.

Ne projektit, jotka eivät ole jostain syystä saaneet esiintyjältä julkaisulupaa globaaliin jakeluun editoidaan vasta julkaisuluvan saaneiden videoiden valmistuttua. Kyseiset videot julkaistaan pääosin X-alustan ja kotimaisilta julkaisualustoilta joko ilmaiseksi promootio- tai markkinointitarkoituksessa tai niiden jakeluoikeudet voidaan myydä kertakorvauksella tietylle alustalle.

Promootiokuvia ja videostillejä julkaistaan yleensä hyvin nopeasti kuvauksesta. Joskus jopa saman päivän aikana. Yleensä ne tulevat ensiksi ulos alastonsuomi-portaalin profiilin kautta sekä mahdollinen promootiokampanja instagram- ja twitter-tilien kautta mahdollisesti muihin portaaleihin linkitettynä. Toisinaan kampanjat voivat olla useiden päivien mittaisia ja niissä julkaistaan tällöin 1-2 kuvaa/ päivä.

Promootiokuvista esiintyjä saa omat kopiot julkaisun jälkeen. Käytännössä jos kyseessä on pitkä kampanja, esiintyjä saa kuvat kampanjan loputtua. Poikkeuksena julkaisualustalla käyttäjäyhteistyössä tehtävät kampanjat, jolloin kampanjamateriaali jaetaan jo ennakkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti