tiistai 5. helmikuuta 2019

Kuvaukset

Riippumatta siitä onko esiintyjä amatööri tai ammattilainen kaikki kuvaukset järjestetään ammatillisesti, turvallisesti ja silloin kun ne on sovittu. Kuvaajalle tässä on ensisijaisesti kyse elinkeinosta, eikä kuvaajalla näin ollen ole resursseja järjestää kuvauksia huvittelumielessä tai tehdä hyväntekeväisyyttä järjestämällä ns. palvelupohjaisia BDSM-sessioita ilman kuvausta. 

Kuvauksiin hakevan esiintyjän edellytetään ymmärtävän jo hakuvaiheessa mitä häneltä vaaditaan tuotantoon hyväksymiseksi ja mitä häneltä tullaan vaatimaan kuvauksessa. Esiintyjän olisi hyvä tiedostaa, että kuvauspäivänä esiintyjä on paikalla ensisijaisesti työtään varten ja hänen edellytetään suhtautuvan kuvaukseen tarvittavan vakavasti sekä keskittyvän siihen mitä ollaan tekemässä ja suorittavan sovitut tehtävät kuvauksissa parhaansa mukaan. Tärkeää kuvauksen onnistumiseksi on myös se, että esiintyjä muistaa aina kysyä lisäohjeita, jos hän ei esimerkiksi ymmärrä miten hänen odotetaan toimivan kohtauksessa.

Keskinäisillä kemioilla ja kommunikaatiolla on suuri merkitys siinä, miten kuvaus sujuu ja miten onnistunutta materiaalia siitä saadaan. Jos esiintyjä on luonteeltaan hyvin varautunut ja vetäytyvä tai häneen ei saa kontaktia, kuvaus tuskin tulee toimimaan ja se valitettavasti näkyy usein kuvatussa materiaalissa.

Esiintyjien motiiveja kuvaukseen osallistumiselle en yleensä kysele. Jos esiintyjän motiivi osallistumiselle on esimerkiksi se, että hän kokee kuvaillun BDSM-toiminnan kiihottavana tai haluaa kokeilla jotakin toimenpidettä ensimmäistä kertaa, niin nuo syyt ovat hyvä syy kuvaukseen osallistumiselle, kunhan vain kaikki vähimmäisehdot ovat esiintyjälle selvät ja ne myös tulevat täytetyiksi. Kirjallisella sopimuksella esiintyjälle voidaan tarjota varmasti turvallinen kokemus ja esiintyjä voi luottaa siihen, että kuvaus sisältää vain ne asiat ja toimenpiteet, joista on ennakkoon sovittu ja että toimepiteiden suorittamisen aikana esiintyjän turvasanojen ilmaisua noudatetaan välittömästi.

Konseptituotantojen kuvauksesta ei laadita erityistä kuvauskäsikirjoitusta. Kuvauspäivänä ennen kutakin kohtausta esiintyjälle kerrotaan tarpeen mukaan mitä häneltä siinä odotetaan ja myös päällisin puolin miten kyseinen kohtaus kuvataan. Esiintyjän mahdollinen kokemattomuus, tarve lisäohjaukselle ja opastukselle sekä myös kohtauksen harjoittelulle jos kyseessä on vaativampi kohtaus otetaan huomioon. Esiintyjän omia kuvausideoille kuunnellaan, kunhan ne eivät ole ristiriidassa muiden ehtojen kanssa eikä niillä yritetä muuttaa konseptikuvausta, joka ei ole avoin muutoksille.

Kuvauksessa on yleensä rento ja vapautunut tunnelma ja esiintyjä voi halutessaan valita, että hänelle kerrotaan (kamerat offline) mitä tulee tapahtumaan seuraavaksi tai sitten kuvaus voidaan järjestää kokonaan ilman ylimääräistä puhetta, jolloin esiintyjä ei tarkasti tiedä mitä on tulossa. Jälkimmäisessä tavassa esiintyjää voidaan kuitenkin ohjata kuvauksessa ja tällöin komennot ovat lyhyitä käskyjä tai esiintyjää vain siirretään sopivampaan asentoon, Työtapa antaa esiintyjälle vapauden nauttia BDSM-sessiosta aivan kuin kameroita ei olisi paikalla.

Esiintyjän käytössä ovat repliikkipohjaiset turvasanat toimenpideohjausta (kevennys/ keskeytys/ tauko) sekä omavalintainen turvasana koko kuvauksen taukoa ja keskeytystä varten. Videon työkieli määräytyy yleensä jakelun mukaan. Jos videon jakelu on perusjakelu EU-portaalilta, niin työkieli on yleensä suomi, englanti tai muu esiintyjän äidinkieli ja suomi. Jos jakelu US-portaalilta työkieli on englanti tai muu esiintyjän äidinkieli ja englanti. Koska muu puhuminen kuin joko turvasanarepliikkien tai muiden repliikkien käyttö ei ole sallittua kuvauksessa esiintyjän edellytetään pitävän ääntä muulla tavoin. Esimerkiksi huokailu, mumina, sanaton valittaminen, tms. ovat toivottavaa ääntelyä. Huutaminen, kiroilu tai sovitun toimenpiteen sanallinen kieltäminen muulla kuin turvasanarepliikillä ei ole missään tapauksessa sallittua kuvauksessa ja kyseinen käytös voi johtaa varoituksen jälkeen kuvauksen keskeytykseen. 

Kuvauksen keskeytyksiä koskevista ehdoista löytyy lisätietoa Sopimukset

Koekuvauksissa ei yleensä ole muita henkilöitä paikalla kuin kuvaaja/ vastanäyttelijä ja esiintyjä, kun taas pidemmillä sopimuksilla kuvauksessa voi olla mukana useampia esiintyjiä. Studiotiloja on kaksi ja ne sijaitsevat liikerakennuksessa. Kuvauksien aikana tiloissa ei ole ulkopuolisia henkilöitä. Studiotilojen yhteydessä on myös pesu- ja wc-tilat sekä keittiö.

Kuvauksen aluksi ja tauoilla (kamerat offline) esiintyjästä otetaan yleensä promootiokuvia yksin ja yhdessä vastanäyttelijän kanssa sekä yhdellä videokameralla myös videostillejä. Konseptikuvaukset kuvataan yleensä 3-4 HD-kameralla yhtäaikaisesti ja tunnin kuvauksen aikana kuvamateriaalia editoitavaksi valmistuu noin 180-240 minuuttia. 

Kuvaukseen käytettävä aika riippuu pitkälti, siitä
  • kuinka paljon kuvaus sisältää kuvausoptioita.
  • montako kertaa esiintyjä viedään lähelle laukeamista kun kuvauksessa on mukana edging-/cum control-optio.
  • kuinka monta minimimäärän ylittävää laukeamista kuvaukseen on sovittu. 
Sopimuksiin, esiintyjän tietojen rekisteröintiin, karvoituksen trimmaamiseen sekä mahdollista suolihuuhtelua varten tulisi varata aikaa noin 1-2 tuntia.

Yleensä jos kyseessä on peruskonseptin kahden laukeamisen kuvaus ilman laajempia kuvausoptioita, sen kuvaus voi viedä lyhyimmillään ilman ylimääräisiä taukoja 1-2 tuntia ja jos taas kuvauksessa on mukana edging/ orgasmikontrollia, laajasti kuvausoptioita ja laukeamisia on minimimäärää enemmän, kuvaus voi viedä useita tunteja. Tosin normaalin työpäivän mittaiset (8h) kuvaukset ovat suhteellisen harvinaisia. 

Keskimäärin kuvauspäivän pituus on ollut noin viisi tuntia silloin kun kerralla kuvataan 1-3 kohtausta ja mahdolliset katkot ja tauot kuvauksessa johtuvat yleensä kohtauksien vaihtumisesta, kuvakulmien vaihdoista tai valaistuksen säädöstä tai siitä, että esiintyjä kaipaa ylimääräistä taukoa. Yksittäinen kuvauspäivä ei ole kuitenkaan koskaan kahdeksaa tuntia pidempi.

Kuvaukset voidaan myös jakaa kahdelle tai useammalle päivälle, jolloin esiintyjä yöpyy studiossa. Tällöin kuvaus voidaan järjestää ilman kiirettä ja kohtauksia voidaan myös harjoitella tai niitä voidaan kuvata uudelleen tai esiintyjä voi osallistua useampaan eri tuotantoon.

Kuvaus voidaan järjestää tarpeen mukaan joka päivä (ma-su) klo 10-20 välisenä aikana ja se voidaan järjestää lyhyelläkin varoitusajalla, mutta esiintyjän kannattaa kuitenkin muistaa, että hän ei ole ainoa esiintyjä, jonka kanssa tuotannoissa työskennellään. Käytännössä usein tarvitaan 1-2 viikkoa aikaa kuvausvarauksesta itse kuvaukseen. Kuvauksien varaamisessa noudatetaan ensimmäinen palvellaan ensimmäisenä-periaatetta eli mitä aiemmin esiintyjä voi kuvauksensa varata, sen varmemmin hän haluamansa kuvausajan saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti