tiistai 5. helmikuuta 2019

Matkustaminen, majoitus ja ruokailu

Esiintyjän edellytetään matkustavan kuvauksiin sovittuna ajankohtana ja hänen tulee olla paikalla studiolla viimeistään sovittuun kellonaikaan mennessä. Studiotilat sijaitsevat liikerakennuksessa Hartolassa haja-asutusalueella. Tänne ei ole julkista liikennettä. Kuvaajalla ei ole valitettavasti mahdollisuutta noutaa esiintyjää tai järjestää noutoa autolla.

Yöpyminen kuvaajan kotona omassa huoneessa on myös mahdollista pitkän matkan takaa tulevalle esiintyjälle, mutta tällöin esiintyjän tulee ymmärtää, että hän on kuvaajan vieraana yksityiskodissa ja esiintyjän edellytetään käyttäytyvän asiallisesti ja kunnioittavasti vierailun ajan sekä noudattavan talon sääntöjä. Kuvaajan koti  on savuton ja tupakointi on sallittua vain ulkona. Alkoholin käyttö ei ole majoituksen aikana sallittua. Lisätietoja talon säännöistä esiintyjä voi saada erillispyynnöstä ja jos kuvauksiin osallistuminen vaatii majoituksen. Tiloissa on lemmikkieläimiä, joten nämä majoitustilat eivät sovellu eläinallergisille.

Kuvaajan ja esiintyjän välillä ei ole muuta seksuaalista kanssakäymistä kuin se mitä tapahtuu kameran edessä.

Kuvauspäivänä esiintyjälle tarjotaan ruoka jos kuvaukset kestävät yli kuusi tuntia ja esiintyjä on ilmoittanut ruokailutarpeesta etukäteen. Esiintyjän yöpyessä kotonani hänelle tarjotaan aamiainen tai muut ateriat talon yleisen ruokailurytmin mukaisesti. Huomiona kuitenkin kerrottakoon, että taloudessani ei valmisteta tai tarjoilla punaista lihaa, siipikarjaa tai riistaa. Ruoka on joko intialaista tai italialaista kasvis- tai kalaruokaa. 

Isommat kaupat sijaitsevat Hartolan keskustassa noin 14 km päässä. Studion lähellä, kävelymatkan päässä on paikallinen ruokakauppa ja ravintola, jos esiintyjä haluaa mielummin hankkia itse ruokansa kuvaus- tai majoituspäivinä.

Verovapaiden matkakustannusten korvauksissa, päivärahoissa, ulkomaanpäivärahoissa, yömatkarahassa sekä kilometrikorvauksen euromäärissä noudatetaan verohallinnon vuosittain vahvistamaa päätöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti