tiistai 5. helmikuuta 2019

Kuvauksien järjestämistä koskevat vähimmäisehdot

1) Kaikki MTL Photographyn tuotantokuvaukset järjestetään seuraavilla ehdoilla. Hakiessaan tuotantoon esiintyjä sitoutuu hyväksymään nämä ehdot.

2) Kuvauksesta, naamioinnista, palkkioista sekä käyttö- ja tekijänoikeuksista laaditaan kirjallinen sopimus, johon vaaditaan henkilöllisyyden todennus voimassaolevalla henkilötodistuksella, passilla tai uudenmallisella ajokortilla. Julkaisuoikeudet sovitaan sopimuksen liitteissä. Sopimusta ei ole mahdollista allekirjoittaa ilman henkilöllisyystodistusta ja ilman sopimusta kuvausta ei järjestetä.

3) Kuvaus järjestetään ammattimaisesti studiossa tai muussa kuvaukseen sopivassa paikassa (Esim. kesällä ulkona tai sitä varten vuokratussa tilassa). 

4) Hakijan edellytetään hoitavan kuvaukseen ilmoittautumisen sekä tuotantoon hakemisen asiallisesti ja ohjeiden mukaisesti. Esiintyjältä edellytetään ammatillista asennetta kuvauksissa. Kuvauksessa esiintyjän tulisi pyrkiä parhaaseen suoritukseen, olipa esiintyjän henkilökohtaiset syyt kuvaukseen osallistumiselle sitten mitkä hyvänsä.

5) Esiintyjältä voidaan vaatia kuvausta varten siistimään häpykarvoitustaan sekä karvoituksen ajelua peniksen varresta, kiveksistä ja pakaravaosta. Toivottavaa olisi, että esiintyjä jättää kyseisten toimenpiteiden arvioinnin ja suorittamisen tuotannolle.

6) Kuvauksessa esiintyjä on miltei poikkeuksetta alasti. Kuvauksissa ei ole mahdollista esiintyä pukeutuneena naistenvaatteisiin, korkokenkiin, naisellisesti meikattuna tai peruukissa. Kynsilakan, kaulakorujen, sormuksien tai esiintyjän omien kumi-, nahka- tai muiden fetissivaatteiden, lelujen tai muiden välineiden käyttäminen ei ole kuvauksissa mahdollista. 

7) Päihteiden, laittomien lääkkeiden tai alkyylinitriittien (ns. poppers) käyttö ei ole kuvauksissa tai mahdollisen majoituksen aikana sallittua.

8) Kaikki ennakkoon sovitut kuvauksessa esiintyjälle suoritettavat toimenpiteet suoritetaan ensisijaisesti kuvauksen ehdoilla. Tarvittaessa esiintyjä ohjaa toimenpiteitä repliikkipohjaisilla turvasanoilla.

9) Esiintyjä tauottaa kuvausta tai keskeyttää kuvauksen tarvittaessa omalla henkilökohtaisella turvasanallaan. 

10) Anaalioptioiden suorittamista varten esiintyjältä vaaditaan suolihuuhtelu ennen kuvausta ja tarpeen mukaan myös kuvaustauolla. Esiintyjä voi pyytää opastusta tai avustusta kaikkien valmistelutoimenpiteiden suorittamisessa.

11) Esiintyjä, joka ei ole aiemmin esiintynyt julkaistussa aikuisviihde-elokuvassa tai ei työskentele todistettavasti esim. striptease-esiintyjänä tai seuralaispalvelussa, ensimmäinen kuvaus katsotaan koekuvaukseksi. Mikäli esiintyjä työskentelee seuralaisena ilman agentuuria, sitä ei katsota esiintymiskokemukseksi.

12) Koekuvauksista voidaan maksaa palkkio vain esiintyjälle, jolla on todistettavasti aikaisempaa työkokemusta edellyttäen, että hän esiintyy tuotannossa aktiivisesti kasvot näkyvillä sekä antaa kuvattuun materiaaliin laajat julkaisuluvat. Palkkion lisäksi esiintyjälle korvataan matkakulut sekä maksetaan veroton päiväraha.

13) Esiintyjälle, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta tai ei kykene kokemustaan luotettavasti todistamaan voidaan maksaa matkakorvauksia ja päivärahoja koekuvauksesta vain jos hän esiintyy aktiivisesti tai passiivisesti kasvot näkyvillä sekä antaa kuvattuun materiaaliin laajat julkaisuluvat. 

14) Palkkioita ei makseta jos esiintyjä ei kykene suoriutumaan kirjallisessa sopimuksessa määritellyistä velvoitteista, kuten esimerkiksi, kun esiintyjä ei seuraa ohjausta, käyttäytyy epäammattimaisesti kuvauksessa, esiintyy juopuneena tai muiden päihteiden vaikutuksessa tai ei kykene laukeamaan kuvauksessa määriteltyä minimimäärää tai laukeaa varoittamatta ennenaikaisesti.  

15) Kaikesta julkaistusta videomateriaalista ja niiden myynneistä (download) ja vuokrauksista (streaming) esiintyjälle maksetaan prosentuaalinen rojaltikorvaus kuukausittain, kolmen kuukauden jaksoissa, puolivuosittain tai vuosittain niin kauan kuin video on maksullisessa jakelussa ja josta kuvaajalle tilitetään tuloja. Rojalteja ei makseta, jos esiintyjälle on maksettu kuvauksesta palkkaa.

16) Pidemmän matkan takaa tulevalle esiintyjälle voidaan järjestää majoitus tarvittaessa studiotiloissa sopimuksen mukaan. Kiinteistössä on lemmikkieläimiä, joten valitettavasti nämä tuotannot eivät sovi eläinallergisille henkilöille.

17) Ruokailu voidaan järjestää rajoitetusti kuvauspäivinä sekä kun esiintyjä on majoitettu studioon. Ruokatarjoilun järjestäminen vaikuttaa maksettavaan päivärahaan.

18) Kaikki minimimäärän laukeamisia sisältävä videomateriaali julkaistaan vähintään EU-alueella toimivalta portaalilta.

19) Kun videomateriaalia julkaistaan kansainvälisesti esiintyjästä voidaan rekisteröidä tietoja ja luovuttaa niitä portaalin ylläpidolle julkaisualustan määrittelemien ehtojen mukaan.

20) Esiintyjä saa julkaistusta videosta ja kuvista kopiot omaan yksityiskäyttöön julkaisun jälkeen.

21) Konseptikuvauksissa itse konsepti ei ole avoin muutoksille. 

22) Kuvausnaamioinnissa noudatetaan ensisijaisesti esiintyjän hakemuksessaan valitsemaa vähimmäistapaa ja toissijaisesti kuvaajan valitsemaa tapaa.

23) Yksityissessioita, ilman kuvausta on mahdollista järjestää rajoitetusti korvausta vastaan. Yksityisessiotiedustelut vain sähköpostilla grande.bordello.tmi(a)gmail.com viitteellä "yksityissessio”

24) Ns. kuvauksen harjoittelusessiot ilman kameroita eivät ole mahdollisia niiden henkilöiden kanssa, jotka eivät ole työskennelleet kanssani aiemmin.

25) Asiattomat sähköpostit ja muut viestit tai vajavaisin tiedoin vastaanotetut ilmoittautumiset tai puutteellisesti täytetyt hakemukset jäävät pääsääntöisesti käsittelemättä. Jos et ole saanut vastausta viestiisi, tarkista roskapostikansiosi ensiksi. Tarkista myös onko alkuperäisessä viestissäsi ollut mukana kaikki tarpeelliset tiedot ja täydennä tietojasi omatoimisesti tarvittaessa.

26) Jos koet, että nämä ehdot ovat sinulle liian monimutkaiset tai et jaksa niihin tai muuhun infoon paneutua, on selvää ettet sovellu silloin esiintyjäksi MTL Photographyn tuotantoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti